TOP

Το νεο Μικρο Ανεσις ανοιγει με τρεις μεγαλες επιτυχιες | ανοιξε η προπωληση

Το ΜΙΚΡΟ ΑΝΕΣΙΣ, ένας νέος θεατρικός χώρος, ανοίγει τις πόρτες του και παρουσιάζει για τη θεατρική σεζόν 2019-2020 ένα ρεπερτόριο τριών αξιόλογων έργων που αγκαλιάστηκαν θερμά τόσο από το κοινό όσο και από τους κριτικούς. 

Πιο συγκεκριμένα:

Από 18 Οκτωβρίου ο συγκλονιστικός μονόλογος “‘Εγώ Ο Μάρκος Βαμβακάρης” με τον Θανάση Παπαγεωργίου ανεβαίνει για 3η χρονιά, μετά μετά από μια πανηγυρική διετία στο ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟΑ,  και μετά από τις συγκινητικές παραστάσεις στη Σύρο, τη γενέτειρα του Μάρκου και τον Πειραιά, τον τόπο που λάτρεψε και τον λάτρεψε.

Από 21 Οκτωβρίου «ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ» του Γκιλιέμ Κλουά, σε σκηνοθεσία Ελένης Γκασούκα «ξαναπετά» για 3η χρονιά με τις συγκλονιστικές  ερμηνείες των Σοφίας Σεϊρλή και Βασίλη Μαυρογεωργίου.

Ενώ από 23 Οκτωβρίου«ΤΟ ΤΑΒΛΙ» του Δημήτρη Κεχαΐδη, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη, με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση, βρίσκει στέγη μετά από εξαιρετικά μια πετυχημένη περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης

της Νάνσης Τουμπακάρη

με τον Θανάση Παπαγεωργίου

για τρίτη χρονιά στο Μικρό Άνεσις!


Από  18 Οκτωβρίου κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 21:15 & Κυριακή στις 19:00

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, μετά από μια πανηγυρική διετία στο ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟΑ, όπου απέσπασε διθυραμβικές κριτικές τόσο από την επίσημη κριτική, όσο και, κυρίως, από τους συναδέλφους του και μετά από τις συγκινητικές παραστάσεις στη Σύρο, τη γενέτειρα του Μάρκου και τον Πειραιά, τον τόπο που λάτρεψε και τον λάτρεψε, παρουσιάζει το συγκλονιστικό  μονολόγο «ΕΓΩ, Ο ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ» για 3ο χρόνο στο νέο Μικρό Ανεσις, κάθε Παρασκευή,Σάββατο & Κυριακή.

Tο έργο της Νάνσης Τουμπακάρη βασισμένο πάνω στην αυτοβιογραφία του Μάρκου, έτσι όπως την κατέγραψε η Αγγελική Βέλλου-Κάϊλ, είναι η φωτογράφηση μιας από τις σκληρότερες περιόδους της Ελλάδας, με τρεις δικτατορίες, δύο παγκόσμιους πολέμους, τους Βαλκανικούς, τη Μικρασιατική καταστροφή, την Κατοχή, την Απελευθέρωση, τα Δεκεμβριανά, τον Εμφύλιο…

Μέσα σ’ αυτό το άστατο πολιτικό σκηνικό ο Μάρκος γράφει στίχους και μουσικές και χωρίς να το ξέρει, γίνεται αυτός που θα σφραγίσει από τότε και για πάντα το ελληνικό λαϊκό τραγούδι.Περνάει απ’ όλα τα στάδια. Σε μια περίοδο απαγόρευσης του μπουζουκιού, ζει τον ανηλεή πόλεμο όλων των μπουζουξήδων και φυσικά του δικού του, περνάει στη δειλή καθιέρωσή του ανάμεσα στους ‘μυημένους’, φτάνει στον κολοφώνα της δόξας του, αρρωσταίνει, παραγκωνίζεται, αλλά επιστρέφει πανηγυρικά για να καθίσει πάνω στον θρόνο που του στήσανε οι άξιοι που τον είχανε δάσκαλο.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στο ‘’Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης’’ δεν γίνεται προσπάθεια να γίνει μόνο μια απλή περιγραφή της ταραχώδους και δύσκολης ζωής του μεγάλου συνθέτη. Στόχος είναι να καταδειχτεί παράλληλα μια περίοδος της Ελλάδας που προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τα χιλιάδες προβλήματα που είχαν προκύψει από την πολιτική αστάθεια και το παιχνίδι που παίζανε εις βάρος της οι μεγάλες δυνάμεις. Η ζωή του Μάρκου προσφερότανε για κάτι τέτοιο, αφού γεννημένος στα 1905 πέρασαν από πάνω του τα σημαντικότερα γεγονότα μιας εβδομηκονταετίας που περιλάμβανε δύο παγκόσμιους πολέμους, δύο δικτατορίες, την Κατοχή, τον εμφύλιο, την μεγάλη καταστροφή του 1922 και το μεγάλο κύμα της προσφυγιάς, που επίσης σφράγισε την εξέλιξη της Ελλάδας σε πάρα πολλούς τομείς. Μέσα σ’ αυτό το άστατο πολιτικό σκηνικό ο Μάρκος γράφει στίχους και μουσικές και χωρίς να το ξέρει, γίνεται αυτός που θα σφραγίσει από τότε και για πάντα το ελληνικό λαϊκό τραγούδι. Περνάει απ’ όλα τα στάδια. Σε μια περίοδο απαγόρευσης του μπουζουκιού, ζει τον ανηλεή πόλεμο όλων των μπουζουξήδων και φυσικά του δικού του, περνάει στη δειλή καθιέρωσή του ανάμεσα στους ‘μυημένους’, φτάνει στον κολοφώνα της δόξας του, αρρωσταίνει, παραγκωνίζεται, αλλά επιστρέφει πανηγυρικά για να καθίσει πάνω στον θρόνο που του στήσανε οι άξιοι που τον είχανε δάσκαλο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΕΓΩ, Ο ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ της Νάνσης Τουμπακάρη

βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Αγγελικής Βέλλου-Κάϊλ που αποτελεί την αυτοβιογραφία του Μάρκου Βαμβακάρη.

Η είσοδος δεν θα επιτρέπεται σε παιδιά κάτω των 12 ετών

Πρεμιέρα: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο στις 21:15 & Κυριακή στις 19:00

Διάρκεια: 95 λεπτά

Χώρος: Θέατρο Μικρό ‘Ανεσις

Διεύθυνση Λεωφ. Κηφισίας 14, Αθήνα 115 26

Εισιτήριο: Κανονικό: 14 ευρώ,

Φοιτητικό, Ανέργων, άνω των 65: 12 ευρώ,

Ατέλεια: 5 ευρώ

Τηλέφωνο ταμείου: 21 0771 8943

Προπώληση:

???????????????

Το Χελιδόνι ( La Golondrina )
του Guillem Clua

«πετά» για 3η χρονιά !


σκηνοθεσία Ελένης Γκασούκα

με τους Σοφία Σεϊρλή και Βασίλη Μαυρογεωργίου

Από 21 Οκτωβρίου, κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:15 στο Μικρό ‘Ανεσις

Μετά από τις sold out παραστάσεις της περασμένης χρονιάς και τις εξαιρετικές κριτικές που απέσπασαν για τις ερμηνείες τους η Σοφία Σεϊρλή και ο Βασίλης Μαυρογεωργίου από κριτικούς και θεατές, το «Χελιδόνι» του Γκιλιέμ Κλούα, σε σκηνοθεσία Ελένης Γκασούκα, «ταξιδεύει» σ’ένα νέο χώρο εγκαινιάζοντας την ολοκαίνουργια σκηνή του θεάτρου Μικρό ‘Ανεσις.

Η πρεμιέρα έχει προγραμματστεί για Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και θα παίζεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15.

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Καταλανούς συγγραφείς, ο Γκιλιέμ Κλούα γράφει με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση της 12ης Ιουνίου 2016 στο gay bar του Ορλάντο, ένα υπέροχο, βαθιά ανθρώπινο και συγκινητικό έργο, ύμνο στην αγάπη και τη ζωή.

Η πραγματική σημασία αυτής της επίθεσης, τα κίνητρα του τρομοκράτη και η σκιά των θυμάτων του προκαλούν αντιπαράθεση ανάμεσα στην Αμέλια και τον Ραμόν, που θα τους οδηγήσει στην αποκάλυψη της αλήθειας γύρω από αυτά τα τρομερά γεγονότα. Αυτή η αλήθεια θα τους αναγκάσει να στοχαστούν γύρω από την ταυτότητα τους, την αποδοχή της απώλειας και την ευθραυστότητα της αγάπης, κάνοντας τους να ξεγυμνώνουν τις ψυχές τους και να ενώσουν με έναν τρόπο τις τύχες τους για πάντα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση από τα ισπανικά: ΜαριαΧατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία:
Ελένη Γκασούκα

Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης

Στίχοι: Γεράσιμος Ευαγγελάτος

Σκηνικά/Κοστούμια: Μαίρη Τσαγκάρη

Σχεδιασμός Φωτισμού: Λευτέρης Παυλόπουλος

Moυσική διδασκαλία: ΙώβηΦραγκάτου
Βοηθός Σκηνοθέτη:
Αγνή Χιώτη

Φωτογραφίες: Μαριλένα Σταφυλίδου & ΕλίναΓιουνανλή

Βίντεο:Παναγιώτης Λαμπής

Ερμηνεύουν: Σοφία Σεϊρλή, Βασίλης Μαυρογεωργίου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παραστάσεις: Από 21 Οκτωβρίου 2019

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Δευτέρα, Τρίτη στις 21:15

Διάρκεια: 90 λεπτά

Χώρος: Θέατρο Μικρό ‘Ανεσις

Διεύθυνση Λεωφ. Κηφισίας 14, Αθήνα 115 26

Εισιτήριο: Κανονικό: 14 ευρώ,

Φοιτητικό, Ανέργων,άνω των 65: 12 ευρώ,

Ατέλεια: 5 ευρώ

Τηλέφωνο ταμείου: 21 0771 8943

Προπώληση:

Το τάβλι

του Δημήτρη Κεχαΐδη

με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση

σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη

Από 23 Οκτωβρίου κάθε Τετάρτη στις 20:00 & Πέμπτη στις 21:15

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης σε μια παρτίδα δεξιοτεχνίας σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη παρουσιάζουν ΤΟ ΤΑΒΛΙ του Δημήτρη Κεχαΐδη.

Μετά από μια πετυχημενη περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα, η παράσταση που ξεχώρισε και αγκαλιάστηκε θερμά από το κοινό, κατεβαίνειαπό το Δη.Πε.Θέατρο Κοζάνης και «βρίσκει στέγη» στο νέο Μικρό Ανεσις από 23 Οκτωβρίου κάθε Τετάρτη & Πέμπτη. 

Μια κωμωδία χαρακτήρων, που αποδίδεται γλαφυρά η νεοελληνική πραγματικότητα και το ενδόμυχο όνειρο του νεοέλληνα «να πιάσει την καλή».

Ο Φώντας (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) και ο Κόλιας (Ιεροκλής Μιχαηλίδης) δυο φίλοι και κουνιάδοι, κάθονται ένα ζεστό αυγουστιάτικο απόγευμα μετά από ένα μεσημεριανό ύπνο, την ώρα του ιερού

απογευματινού καφέ στη βεράντα τους και συζητούν πως θα πιάσουν την καλή και θα γλυτώσουν από τη φτώχεια τους. Το σχέδιο «όπως πάντα» καλά οργανωμένο και σίγουρο, μας δείχνει όλο το νεοελληνικό

όνειρο που πλάθεται από ευτελή υλικά. Οι δυο ήρωες μας, ο Φώντας,άνθρωπος της πιάτσας και ο  Κόλιας πρώην αντιστασιακός και νυν λαχειοπώλης, ονειρεύονται να στήσουν μαζί μια κομπίνα, με στόχο τα μεγάλα κέρδη και την είσοδο στην υψηλή κοινωνία. Δύο χαρακτήρες αυθεντικοί, λαϊκοί, οικείοι, αναγνωρίσιμοι, τραγικοί και κωμικοί συνάμα, συνοψίζουν την ουσία της νεοελληνικής φιλοσοφίας. 

Το “Τάβλι”, είναι έργο προφητικό και γι’ αυτό πάντα επίκαιρο, πρωτοανέβηκε στο Θέατρο Τέχνης τον Φεβρουάριο του 1972, μεσούσης της δικτατορίας, σε σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν, με πρωταγωνιστές τον Νικήτα Τσακίρογλου ως Φώντα και τον Γιάννη Μόρτζο ως Κόλια. Από τότε, ανεβαίνει συχνά στις θεατρικές σκηνές, γεγονός που καταδεικνύει την οξυδερκή ματιά του συγγραφέα στη νεοελληνική νοοτροπία. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο : Δημήτρης Κεχαΐδης

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης

Σκηνικά: Πουλχερία Τζόβα

Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου

Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Με τους: Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παραστάσεις: Από 23 Οκτωβρίου 2019

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 20:00, Πέμπτη στις 21:15

Διάρκεια: 65 λεπτά

Χώρος:  Μικρό ‘Ανεσις

Διεύθυνση Λεωφ. Κηφισίας 14, Αθήνα 115 26

Εισιτήριο: Κανονικό 14 ευρώ,Φοιτητικό, Ανέργων, Ανω των 65 12 ευρώ, Ατέλεια 5 ευρώ

Τηλέφωνο ταμείου: 21 0771 8943

Προπώληση: