TOP

ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ – ΧΕΙΜΩΝΑ 2023 -ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ

Προσεχείς κυκλοφορίες: ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ – ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2023 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΛΑΪΝΑΚΗ

ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ

Τι είναι η αδελφική αγάπη; Πόσο δυνατή είναι; Μπορεί να λειτουργήσει προστατευτικά στις δυσκολίες της ζωής που αναπόφευκτα υπάρχουν στην καθημερινότητά μας; Τι θα μπορούσε να βρεθεί που να είναι αρκετά δυνατό, ώστε να κατανικήσει τους δεσμούς αίματος; Ίσως μόνο το ίδιο το αίμα, που έχει την τραγική δύναμη να συντρίβει τον εαυτό του.
Για δυο αδέλφια, τη Βέτα και τον Νάσο, ο σεισμός του 1999 θα σημάνει την αρχή του τέλους. Τα συμφέροντα είναι μόνο το πρόσχημα για τις βαθιές διαφορές που διέπουν τις σχέσεις τους. Η Βέτα βρίσκει την ευκαιρία να ανασύρει από το υποσυνείδητό της παράπονα και ελλείψεις καλά κρυμμένες και να κηρύξει έναν ατελέσφορο πόλεμο στον αδελφό της. Θέλει να απαλλαγεί επιτέλους τόσο από τον ίδιο όσο και από την ικανότητά του να την αγαπά ακόμη κι όταν του δείχνει τον χειρότερο εαυτό της.

ΓΕΡΑΚΙΝΑ ΜΠΟΥΡΙΚΑΟΛΕΘΡΙΑ MΥΣΤΙΚΑΠεριγραφή: cid:image011.png@01D9E273.CC1DC600 Οι κάτοικοι ενός μικρού στενού μιας επαρχιακής πόλης είναι οι ήρωες αυτής της «μυστηριώδους» ιστορίας. Ο Μίλτος, η Μάγια, ο Σώτος, η Σμαραγδή, ο Στέλιος, η Λίτσα… θύτες και θύματα ενός παιχνιδιού χωρίς κανόνες, βήμα προς βήμα, μας ταξιδεύουν στην ιστορία τους.1948. Ένα παιδί εξορίζεται για πάντα από το σπίτι του.Οκτώβρης 1955. Ένα δεκαοχτάχρονο αγόρι γνωρίζει για πρώτη φορά τον έρωτα, την εποχή που μια οικογένεια ξεριζωμένη από τον τόπο της, βρίσκει καταφύγιο σ’ εκείνο το στενό δρομάκι με τα τέσσερα σπίτια, έπειτα από τα άγρια γεγονότα των «Σεπτεμβριανών» στην Πόλη. Είναι η εποχή που οι νοικοκυρές κρατούν επτασφράγιστα τα μυστικά των συνταγών τους, κι οι λιγωμένες από έρωτα γυναίκες καταφεύγουν σε μάγισσες και ξόρκια για να «δέσουν» το ταίρι τους.Ιούνιος 1965. Μια γυναίκα δολοφονείται άγρια, έχοντας κρυμμένο επάνω της ένα πολύτιμο βραχιόλι.1981. Η τυχαία ανακάλυψη μιας μυστικής σπηλιάς από μια παρέα εφήβων, προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις, που θα ταράξουν συθέμελα τη φαινομενικά ήρεμη ζωή των γονιών τους. 
ΔΟΚΙΜΙΟ – ΜΕΛΕΤΗ
 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΛΑΝΗΣH ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠεριγραφή: cid:image003.jpg@01D9E263.8BB70F50    Η μελέτη “Η Επικοινωνία στην εκπαίδευση” του Κωνσταντίνου Γαλάνη πραγματεύεται, μέσα από επιστημονικές μελέτες ψυχολόγων και παιδαγωγών και από τις εμπειρίες του ιδίου, τη σημασία της επικοινωνίας στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τονίζει ότι η έκταση και η ποιότητα της επικοινωνίας είναι ο ρυθμιστής των σχέσεων μεταξύ διδασκόντων και διδασκομένων για τη μετάδοση και εμπέδωση των γνώσεων, καθώς και ο μοναδικός δρόμος για την παιδαγωγική σχέση μεταξύ παιδαγωγών και μαθητών. Η παιδαγωγική, που συνδέεται άμεσα με την ψυχολογία και τις ανθρωπιστικές επιστήμες, με τα δεδομένα της, όπως αυτά καταγράφονται από πλήθος ψυχολόγων και παιδαγωγών μέσα από έρευνες και εμπειρικές παρατηρήσεις, προσφέρει σημαντική βοήθεια στον εκπαιδευτικό, ώστε να εμπνευστεί εκείνον τον ιδιαίτερο τρόπο που θα εφαρμόσει για τη διαπαιδαγώγηση των μαθητών του
ΕΚΛΑΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 HENRY GEEΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ Μετάφραση: Γιώργος ΠροεστόςΠεριγραφή: cid:image004.jpg@01D9E263.8BB70F50       Για δισεκατομμύρια χρόνια, η Γη ήταν ένα αφιλόξενo μέρος που καλυπτόταν από ταραγμένες θάλασσες, με ένα τοπίο που δημιουργούνταν αργά μέσω αδιάκοπων ηφαιστειακών εκρήξεων και μια ατμόσφαιρα σε συνεχή κατάσταση χημικών αντιδράσεων. Κι όμως, παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισαν κάθε πιθανό εμπόδιο, οι ζωντανοί οργανισμοί τα  κατάφεραν. Κινδύνεψαν να σβήσουν, ανασυντάχθηκαν, εξελίχθηκαν.Η ζωή έμαθε να προσαρμόζεται και να εξελίσσεται στα δισεκατομμύρια χρόνια που ακολούθησαν. Ξεπέρασε τη φωτιά και τον πάγο.  Η λάσπη γέννησε σφουγγάρια, που μέσα από δισεκατομμύρια χρόνια περίπλοκης εξέλιξης και προσαρμογής απέκτησαν ραχοκοκαλιά, αντιμετώπισαν το άγνωστο των ανελέητων ακτών και αναζήτησαν μια ύπαρξη πέρα από τη θάλασσα. Από εκείνη την πρώτη «επιδρομή» μέχρι την εξάπλωση των πρώιμων ανθρωποειδών που αργότερα έγιναν Homo sapiens, η ζωή συνεχίστηκε, απτόητη.Το βιβλίο Μια (πολύ) σύντομη ιστορία της ζωής π άνω στη γη είναι μια συναρπαστική ιστορία επιβίωσης και επιμονής, που φωτίζει τη λεπτή ισορροπία πάνω στην οποία η ζωή γεννήθηκε και συνεχίζει να υπάρχει σήμερα.ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΟ Δρ Henry Gee γεννήθηκε το 1962. Σπούδασε στα πανεπιστήμια του Leeds και του Cambridge. Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες είναι συγγραφέας και συντάκτης στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Nature. Τα προηγούμενα βιβλία του περιλαμβάνουν The Accidental Species: Misunderstandings of Human Evolution; Across The Bridge: Understanding the Origin of the Vertebrates; Deep Time: Cladistics, the Revolution in Evolution; Jacob’s Ladder: The History of the Human Genome; The Science of Middle-Earth, και (με τον Luis V. Rey) A Field Guide to Dinosaurs.Ζει στο Νόρφολκ με την οικογένειά του και πολλά κατοικίδια. 
ΚΛΑΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
 ΒΑΣΩ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΓΚΙΛΓΚΑΜΕΣΠεριγραφή: cid:image005.jpg@01D9E263.8BB70F50       Το Έπος του Γκιλγκαμές είναι επικό ποίημα από την περιοχή της Βαβυλωνίας κι αποτελεί το αρχαιότερο γνωστό λογοτεχνικό έργο, αναγόμενο σήμερα στην Ασσυρο-Βαβυλωνιακή φιλολογία. Πρόκειται για τη συλλογή θρύλων και ποιημάτων των Σουμερίων για τον Γκιλγκαμές, μυθικό ή/και ιστορικό πρόσωπο, Βασιλέα ήρωα της Ουρούκ, που θεωρείται ότι έζησε την 3η χιλιετία π.Χ. Το έπος περιλαμβάνει επίσης τον περίφημο μύθο του Κατακλυσμού των Σουμερίων. Το Έπος του Γκιλγκαμές αποτελεί μια ποιητική παράδοση, στην αρχή προφορική, που μετά από κάποιους αιώνες απετέλεσε τον πυρήνα ενός ποιητικού κύκλου σε σουμερική γλώσσα. Οι μεταγενέστεροι ποιητές του Ακκάδ εμπνεύστηκαν ένα έπος που στη πληρέστερη μορφή του (όπως έχει διασωθεί) περιείχε δώδεκα άσματα.Η βασική ιστορία περιστρέφεται γύρω από τη σχέση φιλίας που αναπτύσσεται ανάμεσα στον βασιλιά Γκιλγκαμές και τον Ενκίντου, έναν ημιάγριο άνθρωπο. Μαζί αναλαμβάνουν ριψοκίνδυνες αποστολές, ενώ το ποίημα μας μεταφέρει συγκλονιστικά το συναίσθημα απώλειας που διακατέχει τον Γκιλγκαμές μετά τον θάνατο του Ενκίντου.   
 PETER KINGSLEYIN THE DARK PLACES OF WISDOMΠεριγραφή: cid:image012.jpg@01D9E273.CC1DC600      Ένα σύνολο αρχαίων επιγραφών σε μάρμαρο που βρέθηκαν πριν από σαράντα χρόνια στη νότια Ιταλία, καταγράφουν λεπτομέρειες τόσο συγκλονιστικές που οι μελετητές σιωπούν για αυτές…Παράξενα στοιχεία για μια παράδοση ανθρώπων που ήταν μυστικιστές αλλά ήταν τόσο έντονα πρακτικοί που, πριν από δυόμισι χιλιάδες χρόνια, διαμόρφωσαν την ύπαρξή μας και τον κόσμο στον οποίο ζούμε. Κι όμως το έκαναν αυτό με έναν σκοπό που έχουμε ξεχάσει τελείως… 
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
  ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΜΠΑΚΑ365 ΜΕΡΕΣΠεριγραφή: cid:image017.png@01D9E273.CC1DC600  Ένα planner για να φροντίζεις τον εαυτό σου κάθε μέρα, να απολαμβάνεις ευεξία και να οργανώνεις την καθημερινότητά σου χωρίς να ξεχνάς όλα όσα σε εμπνέουν!

Από τη δημιουργό του Breath Pilates, Ιφιγένεια Μπάκα. 
ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ
LISA BILΥEURADICAL CONFIDENCEΠεριγραφή: cid:image006.jpg@01D9E263.8BB70F50   Η συγγραφέας Lisa Bilyeu μεγάλωσε στο Λονδίνο, όπου πάντα της έλεγαν ότι τα όνειρά της για το Χόλιγουντ ήταν υπερβολικά για ένα μικρό κορίτσι. Η Λίζα μετακόμισε στο Λος Άντζελες, έγινε όμως νοικοκυρά — για οκτώ χρόνια! Πώς στο καλό έγινε αυτό;Το Radical Confidence είναι η «ενδυναμωτική, μεταμορφωτική και πρακτική ιστορία» (Jay Shetty, #1 συγγραφέας μπεστ σέλερ των New York Times του Think Like A Monk) για το πώς η Λίζα άλλαξε τη ζωή της για να ιδρύσει μια εταιρεία που πήγε από το μηδέν σε ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε μόλις πέντε χρόνια, για να γίνει μια από τις πιο αναγνωρίσιμες μορφές στον κόσμο της προσωπικής ανάπτυξης.Μεταμορφώνοντας τον εαυτό της με μια αναπτυξιακή νοοτροπία, η Λίζα έμαθε να αντιμετωπίζει τις ανασφάλειες και τις ανεπάρκειές της, να αγκαλιάζει τις νέες προκλήσεις, να λύνει τα δικά της προβλήματα, να σωπαίνει την αρνητική φωνή μέσα της και να γίνεται ο πρωταγωνιστής της ζωής της, χαράζοντας το δρόμο της με αυτοπεποίθηση.  
  JENNIFER ASHTONTHE SELD-CARE SOLUTIONΠεριγραφή: cid:image007.jpg@01D9E263.8BB70F50    Η δρ. Jennifer Ashton προτείνει 12 ξεχωριστές προκλήσεις, μία για κάθε μήνα, που θα σας επιτρέψουν να φροντίσετε τον εαυτό σας και να βελτιώσετε την σωματική και ψυχική υγεία σας υιοθετώντας καλές συνήθειες. Κάθε μήνα, η δρ. Ashton επικεντρώνει την προσοχή σε έναν διαφορετικό τομέα ευεξίας, εξηγώντας με απλό και κατανοητό τρόπο τα οφέλη που θα αποκομίσετε υιοθετώντας μια νέα καλή συνήθεια. Είτε πρόκειται για τον περιορισμό του αλκοόλ, τη γυμναστική ή ένα νέο ωράριο ύπνου, η δρ. Ashton καθιστά αυτές τις καθημερινές επιλογές και αλλαγές εφικτές, με εύκολες συμβουλές και μεθόδους – και δείχνει πόσο ευεργετικός μπορεί να είναι ένας διαφορετικός τρόπος ζωής. Ένας πρακτικός οδηγός που θα σας εμπνεύσει να βελτιώσετε με απλό τρόπο την σωματική και ψυχική υγεία σας, αρκεί να το αποφασίσετε!    
ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ 
ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑδιασκευάζει ΕΥΡΙΠΙΔΗ: ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΤΑΥΡΟΙΣ ΑΘΗΝΑ ΜΑΞΙΜΟΥδιασκευάζει ΠΛΑΤΩΝΑ:  ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗδιασκευάζει ΗΡΟΔΟΤΟ: Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΣΠεριγραφή: cid:image008.jpg@01D9E263.8BB70F50 Σειρά βιβλίων ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΡΧΑΙΟΥΣΟι Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ συνεχίζουν την πρωτοποριακή, εικονογραφημένη σειρά παιδικών βιβλίων, για παιδιά ηλικίας 5+, η οποία βασίζεται στη φημισμένη σειρά «Αρχαία Ελληνική Γραμματεία – Οι Έλληνες», που έχει βραβευτεί από το Πανεπιστήμιο της Aix-en-Provence ως ένα από τα πιο σημαντικά εκδοτικά έργα της εποχή μας! Η σειρά έχει στόχο να εισάγει τους μικρούς αναγνώστες στα μεγάλα κλασικά έργα, να προκαλέσει και να προσκαλέσει τα παιδιά να γνωρίσουν από μικρή ηλικία όλο τον πλούτο της αρχαίας ελληνικής σκέψης, να έρθουν σε επαφή με τη φιλοσοφία, την ιστορία, την ποίηση, το θέατρο, με τρόπο απλό και επιμορφωτικό, ψυχαγωγικό και ευχάριστο. Τα έργα διασκευάζουν γνωστές προσωπικότητες, όπως ηθοποιοί, συγγραφείς, εκπαιδευτικοί και άλλοι, οι οποίοι γνωρίζουν σε βάθος τα πρωτότυπα κείμενα και μπορούν να μεταδώσουν στα παιδιά σημαντικές ιδέες και έννοιες με τρόπο σχεδόν βιωματικό. Σκοπός μας είναι η σειρά αυτή να εμπλουτίζεται συνεχώς, ώστε να διασκευαστούν όλα τα σημαντικά έργα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας για παιδιά και εφήβους.     
 AURELIE CHIEN CHOW CHINEΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥΦΟΒΑΜΑΙΒΑΡΙΕΜΑΙΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩΠεριγραφή: cid:image009.jpg@01D9E263.8BB70F50      Ο Μάνος είναι ένας μικρός μονόκερος, ίδιος με τους υπόλοιπους. Ή περίπου ίδιος…Η χαίτη του είναι ουράνιο τόξο που αλλάζει χρώματα ανάλογα με το τι αισθάνεται! Σε κάθε βιβλίο, ο Μάνος νιώθει το συναίσθημα του τίτλου και ζει τα αποτελέσματα αυτού του συναισθήματος. Τρία μικρά βιβλία που προσφέρουν μια περιπέτεια του Μάνου συν μια  άσκηση αναπνοής, εύκολη για μικρά παιδιά, ώστε τα παιδιά να μάθουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους! Σκληρό εξώφυλλο – Για παιδιά ηλικίας 3+