TOP

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Το θέμα αυτής της εβδομάδας έχει να κάνει με την διακόσμηση του δωματίου για τις μικρές πριγκίπισσές μας (σας.. για την ακρίβεια..

Αν σκοπεύετε να δημιουργήσετε τον προσωπικό χώρο του μικρού σας κοριτσιού, ή αν σκοπεύετε να τον αναδιαμορφώσετε, αλλά δεν ξέρετε πως, παρακάτω θα βρείτε μερικές παραμυθένιες ιδέες για να εμπνευστείτε! Προσοχή: σε αυτό το άρθρο, θα δούμε ιδέες για δωμάτιο κοριτσιού. Την επόμενη εβδομάδα, θα δούμε αντίστοιχες ιδέες για δωμάτιο αγοριού. 🙂 Οπότε.. γονείς με αγοράκια, αναμένετε!

Θα αναφέρω λίγα γενικά πραγματάκια για αρχή.. Θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, πως ένα παιδικό δωμάτιο, θα ήταν καλό να δημιουργεί μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα χαράς και ηρεμίας, οικειότητας και ανεμελιάς, παραμυθιού και περιπέτειας. Να είναι ένας χώρος όπου το παιδί σας όχι μόνο θα παίζει και θα κοιμάται, αλλά θα μάθει να είναι οργανωτικό και υπεύθυνο. Για αυτό και είναι πολύ σημαντικό, πέρα από το θέμα της διακόσμησης, να σκεφτούμε και τρόπους οργάνωσης των προσωπικών του αντικειμένων και των παιχνιδιών του. Ας ξεκινήσουμε όμως να βλέπουμε στην πράξη.. τι εννοώ. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ετοιμάζουν το δωμάτιο του μικρού τους κοριτσιού, βάφουν τους τοίχους σε ροζ ή και φούξια αποχρώσεις..Λίγο ξεπερασμένο και… μπανάλ, θα μου επιτρέψετε την έκφραση! Η παραπάνω φωτογραφία, μας δείχνει ότι ένα κοριτσίστικο δωμάτιο, μπορεί να βαφεί και σε άλλο χρώμα και να δείχνει εξίσου κοριτσίστικο σαν σύνολο, επιλέγοντας αντικείμενα σε ροζ, όπως το κρεβάτι, διάφορα διακοσμητικά και παιχνίδια. Απλά απολαυστικό το αποτέλεσμα! 

Τώρα.. αν κάποιοι από εσάς επιμένετε σε ροζ τοίχους, θα πρότεινα να αναζητήσετε μια πιο απαλή απόχρωση του ροζ, λίγο πιο “σικάτη” και διακριτική, όπως αυτή στην παραπάνω φωτογραφία.

Θα συνεχίσουμε σε απαλούς τόνους του πάγου, το ζαχαρί, του λευκού και του.. “γήινου” ροζ.Συγκεκριμένη θεματολογία δεν υπάρχει στο δωμάτιο αυτό, αλλά η διακόσμηση ακολουθεί πιο ήρεμους τόνους, και παραπέμπει σε κάτι από παραμύθι..

Στην φωτογραφία αυτήν βλέπουμε μία όψη δωματίου που παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον!Χρώματα υπάρχουν.. στις πιο “γήινες” εκδοχές τους, αλλά επικρατεί  το ανοιχτόχρωμο ξύλο και το λευκό.Αυτό που προκαλεί το ενδιαφέρον όμως, δεν είναι τόσο η χρωματική παλέτα, αλλά τα παιχνίδια που διακοσμούν τα έπιπλα στο δωμάτιο. Φαίνεται ότι οι γονείς του κοριτσιού αυτού έχουν οικολογική συνείδηση και έχουν επιλέξει όμορφα παιχνίδια, από φυσικά υλικά και πιθανότατα χειροποίητα. Μοιάζουν, τα παιχνίδια αυτά, σαν να βγήκαν από το εργαστήριο των ξωτικών του Άγιου Βασίλη! Τα οικολογικά παιχνίδια, έχουν πολύ περισσότερη διάρκεια ζωής, είναι πολύ ομορφότερα και είναι απολύτως ασφαλή για τα παιδιά και το περιβάλλον. 🙂 Επίσης μπορούν να χαριστούν αργότερα, ή και να μεταπωληθούν. 

Λίγο πιο απλός σχεδιασμός, αλλά εξίσου υπέροχος. Πολλά διαφορετικά μικρά μαξιλαράκια, συνθέτουν ένα ωραίο σύνολο, τόσο στο κρεβάτι, όσο και σε μία καρέκλα. Επίσης, και εδώ βλέπουμε μία προτίμηση σε οικολογικά διακοσμητικά και παιχνίδια.

Λευκό με… πινελιές χρωμάτων!! Δεν είναι απαραίτητο να φορτώνουμε έναν χώρο. Σε κάποιους αρέσει το πιο λιτό στυλ. Είναι θέμα γούστου άλλωστε. 🙂 Ωστόσο, με λίγα.. αλλά χαριτωμένα αντικείμενα, μπορούμε να κάνουμε θαύματα, όπως αυτό στην παραπάνω φωτογραφία!


Μία πιο.. καλοκαιρινή διάθεση! Χρώματα παστέλ, ανάλαφρα και δροσιστικά!

Θα μπορούσε να είναι και ζαχαρωτοδωμάτιο! Είναι υπέροχα τα επιλεγμένα χρώματα, φωτίζουν τον χώρο, αποπνέουν μια παιδικότητα και μια γλυκύτητα, όσο και το μικρό σας κοριτσάκι! Στα συν του δωματίου αυτού, είναι πως τα ρουχαλάκια του κοριτσιού είναι εύκολα προσβάσιμα από το ίδιο, κάτι που (όπως είπαμε και στην αρχή), δημιουργεί υπευθυνότητα στα παιδιά. Μαθαίνουν να ντύνονται μόνα τους και να συμμαζεύουν τα ρουχαλάκια τους. Σαν bonus, θα πρότεινα να τους δίνατε τα σιδερωμένα τους ρουχαλάκια, ώστε να τα τακτοποιήσουν εκείνα στην θέση τους.

Άλλη μία πρόταση με χρώμα, γιατί άλλωστε τα έντονα χρώματα, λειτουργούν θετικά στην ψυχοσύνθεση των μικρών παιδιών!!! 

Θα ήταν πολύ ωραία ιδέα, να φτιάχνατε μαζί με τα κορίτσια σας, τα δικά σας ιδιαίτερα, μοναδικά και δημιουργικά καδράκια ή αντικείμενα, με τα οποία θα διακοσμούσατε το δωμάτιο τους!

Όπως είδαμε και στον πρώτο χώρο, δεν είναι καθόλου απαραίτητο να συνδέουμε τις ροζ αποχρώσεις με το κοριτσίστικο δωμάτιο. :)Υπάρχουν τόσα άλλα υπέροχα χρώματα για να διαλέξουμε, όπως εδώ που επιλέχθηκε ένα σκούρο γκρι στον ένα τοίχο, αλλά συνδυάστηκε με λευκό και πολλά άλλα χαριτωμένα χρωματάκια!Ο συγκεκριμένος χώρος έχει λίγο μποέμικη νότα, στα μέτρα ωστόσο, ενός μικρού κοριτσιού!! 

Στις παραπάνω δύο φωτογραφίες, βλέπουμε ένα ωραίο παράδειγμα οργάνωσης των παιχνιδιών και των αντικειμένων του παιδιού. :)Δημιουργείτε εσείς έναν τοίχο με αποθηκευτικά σημεία και κουτιά, όπου θα μάθει το παιδί να οργανώνει τον χώρο του, να τακτοποιεί τα παιχνίδια του, να καθαρίζει και να αλλάζει την διαρρύθμιση των αντικειμένων του. Έτσι, γίνεται υπεύθυνο από μικρή ηλικία, μέσα από έναν όμορφο και διασκεδαστικό τρόπο! 
Μετά από όσα είδαμε παραπάνω, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να φτιάχνετε το παραμύθι της δικής σας πριγκίπισσας, τολμώντας και.. παίζοντας! 

Καλή επιτυχία!

Σύνταξη:Μαγδαληνή Χαρίση

Η Μαγδαληνή Χαρίση γεννήθηκε και κατοικεί στην Θεσσαλονίκη.

Έχοντας ήδη ένα πτυχίο στο τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ., θέλησε να αλλάξει τομέα, ακολουθώντας μία μεγάλη αγάπη, την Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων.

Έτσι, αυτή τη στιγμή, έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το πρώτο έτος σπουδών, του τμήματος “Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση και Σχεδιασμός Αντικειμένων”, του Δ.Ι.Ε.Κ. Νεάπολης.

Ωστόσο, στο παρελθόν, έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια και μαθήματα που αφορούν στην Εσωτερική Διακόσμηση, στην Διαμόρφωση και Διακόσμηση Βιτρίνας και στο Visual Merchandising. 

Ήταν επίσης ενεργό μέλος της ομάδας styling του ηλεκτρονικού περιοδικού μόδας “Fashion Project”, αρθρογραφώντας και δημιουργώντας στυλιστικά projects.

Τέλος, από το 2011 μέχρι και το 2018, οργάνωνε concept με φωτογραφήσεις styling.