TOP

ΝΤΥΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΜΑΣ!

Το θέμα αυτής της εβδομάδας είναι οι ταπετσαρίες τοίχου!Στην Ελλάδα δεν τις έχουμε σε μεγάλη υπόληψη, αλλά στο εξωτερικό έχουν ζήτηση. :)Λοιπόν, εγώ έχω να δηλώσω ότι μια σωστά επιλεγμένη ταπετσαρία, μπορεί να αναδείξει έναν χώρο του σπιτιού μας, με έναν μοναδικό τρόπο!Μπορούμε είτε να καλύψουμε έναν μικρό τοίχο, είτε έναν μεγάλο, είτε και δυο συνεχόμενους χώρους μαζί (για αίσθηση βάθους).Στο σαλόνι, στο δωμάτιο, στο μπάνιο, στον διάδρομο, στο χωλ, γενικά.. δεν υπάρχει περιορισμός!Ας πάμε να δούμε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες!

Μια διακριτική και πολύ σικ ταπετσαρία, δίνει αμέσως ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον χώρο.Συνδυασμένη αρμονικά με τα έπιπλα και αντικείμενα του σαλονιού.

Μια ακόμη σικάτη επιλογή, λιγότερο διακριτική, αλλά εξίσου αρμονική με το σύνολο!

Η γεωμετρία δεν φεύγει ποτέ από την μόδα!

Κάτι πιο ανάλαφρο και πιο χρωματιστό. Κύρια χρώματα το λευκό και το γκρι, με πινελιές από παστέλ!

Ξανά χρώμα, αλλά αυτή την φορά η ταπετσαρία είναι σε έναν πολύ γλυκό τόνο του ροδακινί. 

Ένας χώρος γραφείου, σε λευκό χρώμα. Η μονοτονία σπάει με αυτήν την εξαιρετική επιλογή σε ταπετσαρία!

Απλό λιτό και απέριττο ύφος, που όμως χάρη στο μοτίβο της ταπετσαρίας, αναδεικνύεται σε σούπερ αισθητικό αποτέλεσμα!

Παρόμοιο μοτίβο, σε διαφορετικό σημείο του σπιτιού. 

Φλοράλ, σαν πίνακας ζωγραφικής!Τα μικρά έπιπλα “χάνονται” μπροστά στον τοίχο, αλλά αυτό είναι το επιθυμητό “παιχνίδισμα” του διακοσμητή!

Και κάτι από το ζωικό βασίλειο!Ωραίοι χρωματικοί τόνοι, δίνει την εντύπωση να έχει ζωγραφιστεί στο χέρι με νερομπογιές. :

“Ντιζαΐνάτο” ύφος για πιο “ψαγμένες” προσωπικότητες.
Θέλει προσοχή με τι, και πως θα συνδυαστεί, καθώς το μοτίβο είναι έντονο και ιδιαίτερο.

Λίγο πιο “βιομηχανικό” design, με φυσικά μοτίβο τσιμέντου! 

Jungle mood on!  Για τους φυσιολάτρες.. και όχι μόνο!Αυτό το μοτίβο ωστόσο, καθότι έχει πολύ μεγάλα φύλλα, θέλει και μια μεγάλη επιφάνεια. Αν ο τοίχος σας είναι μικρός, καλύτερα, να επιλέξετε πιο μικρά (σε μέγεθος) φύλλα

Και στο υπνοδωμάτιο φυσικά! Συνήθως επιλέγουμε να ντύσουμε τον τοίχο που θα βρίσκεται πίσω μας όταν ξαπλώνουμε, και αυτό γιατί αφενός δημιουργεί ένα ωραίο σύνολο με το κρεβάτι, τα κομοδίνα και τα λευκά είδη που θα επιλέξουμε, και αφετέρου, δεν μας “κουράζει” καθώς δεν θα το βλέπουμε τόσο συχνά, όσο αν θα ήταν ο ακριβώς μπροστά μας τοίχος.

Άλλη μία ωραία προσέγγιση του θέματος. Το φυτικό βασίλειο μας δίνει τόσες πανέμορφες επιλογές, που είναι σαν να έχουμε το έξω.. μέσα!!

Και στο μπάνιο μπορούμε πολύ άνετα να χρησιμοποιήσουμε κάποια ταπετσαρία.Στα ελληνικά σπίτια, συνήθως όλος ο χώρος του λουτρού είναι καλυμμένος με πλακάκια, ωστόσο αν σκοπεύουμε να κάνουμε κάποια ανακαίνιση, μπορούμε να σκεφτούμε την παραπάνω εκδοχή.Τεράστια γκάμα επιλογών για να συνδυαστεί μια ταπετσαρία με τα πλακάκια και τα αντικείμενα του λουτρού.

Όπως είδαμε λοιπόν, οι ταπετσαρίες μπορούν να εκπληρώσουν κάθε ανάγκη και ευχαριστήσουν κάθε γούστο. Αρκεί να δούμε λίγο πιο σφαιρικά το τι θα θέλαμε να δημιουργήσουμε! 🙂 Δοκιμάστε το και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!

Σύνταξη:Μαγδαληνή Χαρίση

Η Μαγδαληνή Χαρίση γεννήθηκε και κατοικεί στην Θεσσαλονίκη.

Έχοντας ήδη ένα πτυχίο στο τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ., θέλησε να αλλάξει τομέα, ακολουθώντας μία μεγάλη αγάπη, την Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων.

Έτσι, αυτή τη στιγμή, έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το πρώτο έτος σπουδών, του τμήματος “Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση και Σχεδιασμός Αντικειμένων”, του Δ.Ι.Ε.Κ. Νεάπολης.

Ωστόσο, στο παρελθόν, έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια και μαθήματα που αφορούν στην Εσωτερική Διακόσμηση, στην Διαμόρφωση και Διακόσμηση Βιτρίνας και στο Visual Merchandising. 

Ήταν επίσης ενεργό μέλος της ομάδας styling του ηλεκτρονικού περιοδικού μόδας “Fashion Project”, αρθρογραφώντας και δημιουργώντας στυλιστικά projects.

Τέλος, από το 2011 μέχρι και το 2018, οργάνωνε concept με φωτογραφήσεις styling.