TOP

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΑΓΟΡΙΑ

Όπως σας υποσχέθηκα για αυτήν την εβδομάδα, θα δούμε ιδέες για την διακόσμηση του δωματίου του μικρού σας πρίγκιπα! 

Γενικά, σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να θυμίσω κάποια πράγματα που πρέπει να έχουμε υπόψιν μας, πριν μπούμε στην διαδικασία αυτήν. :)Το παιδικό δωμάτιο, αποτελεί τον προσωπικό χώρο του παιδιού σας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να λάβετε υπόψιν σας την δική του προσωπική άποψη και τα δικά του θέλω, έτσι ώστε να αγαπάει τον χώρο του, να νιώθει όμορφα και να παίζει με χαρά μέσα σε αυτόν! Καλό επίσης είναι, να μάθει το παιδί από μικρό να είναι οργανωτικό και υπεύθυνο, να τακτοποιεί τα πράγματα του, να συμμαζεύει και να καθαρίζει τον χώρο του, αλλά και να μάθει να ντύνεται μόνο του. Αυτό για να γίνει, θα πρέπει αφενός να του το δείξετε εσείς μέσω συζήτησης και παραδείγματος, και αφετέρου, θα πρέπει να έχετε προνοήσει να δημιουργήσετε τον κατάλληλο χώρο οργάνωσης παιχνιδιών και ίσως και μία ντουλάπα στα μέτρα του.
Πάμε να δούμε τις ιδέες μας!

Εδώ βλέπουμε έναν απλό αλλά ιδιαίτερα έξυπνο και όμορφο τρόπο. Επίσης βλέπουμε μία εφαρμογή του οργανωμένου χώρου που είπαμε παραπάνω. Με αυτόν τον τρόπο, ο μικρούλης σας, σίγουρα θα μπορεί εύκολα, γρήγορα και διασκεδαστικά να τακτοποιεί τα παιχνίδια του.

Για ονειροπόλα αγόρια.. Αυτό το στυλ είναι πολύ απλό και εύκολο να δημιουργηθεί από τον καθένα γονιό, μιας και δεν θέλει κάτι ιδιαίτερο, παρά μόνον.. λίγη χαρτοκοπτική, λίγα καρφάκια στον τοίχο, ένα κρεβατάκι και έτοιμο!


Κυρίαρχο χρώμα το λευκό, με λίγο καφετί. Υλικά φυσικά, γήινα, ζεστά και ήρεμα. Ό,τι δηλαδή πρέπει για ένα αρμονικό σύνολο!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εδώ, παρουσιάζει η θεματολογία του δωματίου. Η διακόσμηση του χώρου μας αποκαλύπτει ότι ο ιδιοκτήτης του είναι φίλος της περιπέτειας! Το κρεβατάκι επίσης, είναι τρομερά ιδιαίτερο και ταιριαστό με την αίσθηση που προσδίδει όλος ο χώρος.

Εδώ ξεκάθαρα βλέπουμε έναν φυσιολάτρη μικρό κύριο! Αγαπάει τα δάση και τα ζωάκια και οι γονείς του φρόντισαν να φέρουν την φύση στο σπίτι! 

Χρησιμοποιήθηκε ταπετσαρία στον έναν τοίχο και ένα κρεβατάκι πολύ αγαπημένο και συχνά επιλεγμένο από τους γονείς.. (στο εξωτερικό).

Cozy κατάσταση, σε ένα “προφυλαγμένο” σπιτάκι-κρεβατάκι (είπαμε ότι είναι από τα αγαπημένα κρεβατάκια στο εξωτερικό)! Δεν ξέρω για εσάς.. αλλά εγώ θα ήθελα πολύ να κοιμάμαι σε ένα τέτοιο χουχουλιαστό κρεβάτι!!

Άλλη διάθεση, άλλο στυλ. Ο λόγος εδώ για έναν μικρό αστροναύτη, που θέλει να βλέπει και να ονειρεύεται τα αστέρια.. Πολύ έξυπνη διαχείριση του χώρου, όπου υπάρχει ταυτόχρονα ο χώρος του ύπνου και ο χώρος της χαλάρωσης ή του διαβάσματος. Τώρα.. όταν το παιδάκι ψηλώσει, θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για να γίνει κανονικό, σε μέγεθος, κρεβάτι. 

Άλλος ένας περιπετειώδης νεαρός,  όπου με λίγα απ’ τα αγαπημένα του πράγματα, δημιουργεί έναν χώρο οικείο και όμορφο. Τα αγορίστικα δωμάτια είναι γενικά πιο λιτά, αλλά σίγουρα πρέπει να συνάδουν με τα ενδιαφέροντα του κάθε παιδιού. 

Ιδέες για οργάνωση παιχνιδιών. Επίσης, όπως είδαμε και στο άρθρο με τα δωμάτια των κοριτσιών, είμαστε υπέρ των οικολογικών παιχνιδιών από φυσικά υλικά, τα οποία μπορούν αργότερα είτε να μεταπωληθούν, είτε να δωριστούν. Είναι απολύτως ασφαλή για τα παιδιά και για το περιβάλλον, δεν χαλάνε εύκολα, είναι ιδιαίτερα και όμορφα.

Εδώ έγινε ένας μικρός διαχωρισμός χώρου, του χώρου ύπνου, από μια άλλη γωνιά του δωματίου.Το διαχωριστικό λειτουργεί ως ντουλάπα για τα ρουχαλάκια του αγοριού, την οποία φτάνει εύκολα και μπορεί να ντύνετε μόνο του. Μπορεί επίσης να τακτοποιεί το ίδιο το παιδί, τα φρεσκοσιδερωμένα ρούχα στις κρεμάστρες και στα καλάθια. Με αυτόν τον διασκεδαστικό τρόπο, θα μάθει να συνεισφέρει από μικρό στις δουλειές του σπιτιού και θα γίνει υπεύθυνο.
Ήρθε η ώρα λοιπόν, να συζητήσετε με τον μικρό σας κούκλο και να δείτε πως θα φανταζόταν εκείνος το δωμάτιό του!
Καλή επιτυχία!

Σύνταξη:Μαγδαληνή Χαρίση

Η Μαγδαληνή Χαρίση γεννήθηκε και κατοικεί στην Θεσσαλονίκη.

Έχοντας ήδη ένα πτυχίο στο τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ., θέλησε να αλλάξει τομέα, ακολουθώντας μία μεγάλη αγάπη, την Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων.

Έτσι, αυτή τη στιγμή, έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το πρώτο έτος σπουδών, του τμήματος “Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση και Σχεδιασμός Αντικειμένων”, του Δ.Ι.Ε.Κ. Νεάπολης.

Ωστόσο, στο παρελθόν, έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια και μαθήματα που αφορούν στην Εσωτερική Διακόσμηση, στην Διαμόρφωση και Διακόσμηση Βιτρίνας και στο Visual Merchandising. 

Ήταν επίσης ενεργό μέλος της ομάδας styling του ηλεκτρονικού περιοδικού μόδας “Fashion Project”, αρθρογραφώντας και δημιουργώντας στυλιστικά projects.

Τέλος, από το 2011 μέχρι και το 2018, οργάνωνε concept με φωτογραφήσεις styling.