TOP

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ»

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος
θα εγκαινιάσει επίσημα την Έκθεση
«ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ»
που θα λειτουργήσει από 7 Οκτωβρίου 2019
στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
στη Θεσσαλονίκη

Η μεταφορά από το Μουσείο Γουλανδρή Αθήνας πραγματοποιείται  με την οργανωτική φροντίδα και οικονομική συνδρομή του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων και την ειδική χορηγία εταιρειών μελών του στη Βόρεια Ελλάδα.

Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος θα εγκαινιάσει επίσημα την Έκθεση «ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ» και «ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ» που διοργανώνουν το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ).

Πρόκειται για μία έκθεση εξαιρετικού ενδιαφέροντος με πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και εικαστικές προεκτάσεις. Τα ορυκτά αποτελούν μέρος της ζωής των ανθρώπων. Χωρίς αυτά δεν ζούμε, αφού βρίσκονται παντού γύρω μας, είτε στο φαγητό που τρώμε, τις μετακινήσεις, την επικοινωνία μας, την εργασία, την σύγχρονη τεχνολογία, την τέχνη και σε πολλαπλές μορφές της καθημερινότητας μας αλλά και των επιστημών του μέλλοντος. Η έκθεση αυτή δημιουργήθηκε από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας με τη συνδρομή του ΣΜΕ και παρουσιάζεται στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ στο νέο κτήριο στο λιμάνι (Προβλήτα Α΄), προκειμένου να φιλοξενηθεί και να προβληθεί στο ευρύ κοινό της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, ύστερα από τη μεγάλη επισκεψιμότητα που είχε στην Αθήνα από μικρούς και μεγάλους.

Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του ΑΠΘ και του ΣΜΕ, ο οποίος έχει και την οργανωτική φροντίδα της Έκθεσης. Έχει ως σκοπό να φέρει τo ευρύτερο κοινό και ιδιαίτερα τους μαθητές όλων των βαθμίδων, κοντά στη χρησιμότητα των ορυκτών στην καθημερινή ζωή και τη διαχρονική αναγκαιότητά τους στην εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού.

Παράλληλα με τα εκθέματα θα υπάρχει προβολή βίντεο και ξεναγήσεις όπου θα παρουσιάζεται η ιστορία των ορυκτών σε κάθε εποχή από την αρχαιότητα έως σήμερα και πως αυτά συνδέονται με τη σύγχρονη τεχνολογία, αλλά και την εξέλιξη της επιστήμης.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την οικονομική συνδρομή του ΣΜΕ και εταιρειών μελών του στη Βόρεια Ελλάδα.  

Χρυσοί χορηγοί: Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων και ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Χορηγοί: Βιομηχανικά Ορυκτά Ελλάδος Α.Ε., ΓΕΩΕΛΛΑΣ, Ελληνικοί Λευκόλιθοι Α.Μ.Β.Ν.Ε.Ε., ΟΜΥΑ ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε., Παυλίδης Α.Ε. Μάρμαρα-Γρανίτες και Τσιμέντα ΤΙΤΑΝ Α.Ε.

Χορηγοί επικοινωνίας: EΡΤ3, 958 FM, FM 102, TV100, FM100, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Makthes.gr, PARALLAXI, Parallaximag, Biscotto, Cityportal.gr, Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5, Τhessnews.gr, Voria.gr, Grtimes.gr, Praximag

Διάρκεια έκθεσης: 7 Οκτωβρίου 2019 – 31 Μαΐου 2020

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα – Παρασκευή: 9.30-14.30 (επισκέψεις σχολείων), 17.00-20.00
Σάββατο & Κυριακή: 12.00 – 15.00

Είσοδος δωρεάν


Λόγω της εκδήλωσης μεγάλου ενδιαφέροντος από Διευθυντές σχολείων της Θεσσαλονίκης  για την επίσκεψη των σχολείων προτείνεται να επικοινωνούν εγκαίρως, ώστε να  οργανωθούν οι ώρες των ξεναγήσεων  στην έκθεση:
-Τηλεφωνικά  2310 227225, 2310 286444
– Αποστολή email  [email protected] (υπόψιν κας Λήδας Παπαδοπούλου και κας Βάσως Μιδούχα).