TOP

ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΡΙΖΟΥ ΣΤΗ ΓΚΑΛΕΡΙ ΑΡΓΩ ΤΡΙΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Μετά από χρόνια απουσίας του ζωγράφου από τις αίθουσες εκθέσεων
επανέρχεται με αυτή την αναδρομική παρουσίαση της δουλειάς του στην
Γκαλερί Αργώ της οδού Νεοφύτου Δούκα, αριθμός 5, στο Κολωνάκι, με την οποίαν ολοκληρώνει τη δραστηριότητά του στο χώρο των εκθέσεων.
Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου, στις 7 το βράδυ
και θα διαρκέσει ως τις 31 Δεκεμβρίου.
 Ο Γιώργος Δρίζος όταν ζωγραφίζει ένα τοπίο αποφεύγει κάθε γραφικότητα
για να αποδώσει, πέρα από το τυπικό, το ουσιαστικό.
Δίνει σημασία στο ρόλο του φωτός και στη χρωματική αξία που μας περιβάλλει. Προχωρεί πέρα από την επιφανειακή ωραιολογία του ακαδημαϊκού ιμπρεσιονισμού. Με χρωματική στερεότητα ανακαλύπτει τη βαθύτερη αρμολόγηση  του πραγματικού, σταθμίζει την απλότητά του και προβάλλει τους αισθητικούς ερεθισμούς που προκαλούν, στοιχεία τα οποία εξύμνησε ο αείμνηστος Παναγιώτης Τέτσης στην Ακαδημίας Αθηνών.
Τα έργα του είναι εμπνευσμένα κυρίως από το τοπίο των Κυθήρων, το αγαπημένο του νησί, όπου ζωγραφίζει μελετημένα και αργά σαν να κάνει προσευχή. Για την τελευταία του έκθεση ο Κώστας Τσιρόπουλος είχε γράψει: 
 
“Κάποτε, ένα ζωγραφικό έργο μας χαρίζει ένα αίσθημα πληρότητας, ευτρύτητας και ήρεμης μαγείας, που αναδύονται από μια προικισμένη ιδιοσυγκρασία διαποτισμένη με αγάπη, με θάμβος, με ευγένεια, αρετές σχδόν δυσεύρετες. Αυτή είναι η περίπτωση του Γιώργου Δρίζου, που έφτασε στην πλήρη αξιοζήλευτη ωριμότητά του. Με το διαυγές μάτι του, τη σαρκώδη πινελιά του, τη βαθειά εσωτερική του γαλήνη και την ευγενή εκείνη έξαρση που χαρίζει η ελληνική φύση σε όσους δεν την βλέπουν μονάχα αλλά κοινωνούν πλήρως με αυτήν, ο Δρίζος δημιούργησε ένα πολύμορφο και πολυδύναμο έργο που προκαλεί αυθεντική αγαλλίαση”.
 “Αρχαϊκή, σκληρή, φλογερή, θα έλεγε κανείς είναι η βίωση του τοπίου από τον Γιώργο Δρίζο, σχολίασε η ομότιμη καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Μελίτα Εμμανουήλ. Οι τόποι γίνονται μέσα από το έργο του σύμβολα, “μια ευτυχία των ματιών, που είναι και της ακοής και της αφής και του νου” (Οδυσσέας Ελύτης). 
 
“Ο Γιώργος Δρίζος μας άφησε έναν κόσμο τοπίων με μια γενναιότητα χρωματική, με την θεσπέσια εκείνη ακρίβεια που φιλοδωρεί στον αυθεντικό ζωγράφο το ελληνικό φως, και με μια χαρά δημιουργική, που είναι φανερή σε όλους τους πίνακές του”.

 

Κατά την εορταστική περίοδο, η Γκαλερί Αργώ θα είναι ανοικτή
και τις Κυριακές 22-12 29-12 μεταξύ 11:00 – 15:00
&
την Τρίτη 24-12 (Παραμονή Χριστουγέννων),
την Δευτέρα 30-12 καιτην Τρίτη 31-12 (Παραμονή Πρωτοχρονιάς) μεταξύ 10:00 – 15:00.

Η γκαλερί θα παραμείνει κλειστή από 1 έως 11 Ιανουαρίου 2020.

Γ Κ Α Λ Ε Ρ Ι   Α Ρ Γ Ω

ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΔΟΥΚΑ 5, 106 74 ΚΟΛΩΝΑΚΙ 

ΤΗΛ.: 210 7249.333 /  FAX:210 7249.777

e-mail: [email protected] * website: www.argo-gallery.gr

( Έπισκέψεις : Τρίτη – Παρασκευή: 10:00-14:00 & 17:00-20:00,
Σάββατο: 11:00-15:00)