TOP

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ 1 HOPPY FESTIVAL 7.5.23 @ NOESIS

Οι Loundminds και το Νόησις φέρνουν

το 1ο  HOPPY FESTIVAL

την ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΪΟΥ 2023

@ΝΟΗΣΙΣ

Το «1ο Hoppy Festival» καταφθάνει την Κυριακή 7 Μαΐου στον χώρο του Νόησις, φιλοδοξώντας να δώσει χαρά σε εκατοντάδες παιδιά που θα το επισκεφτούν, αλλά και δεκάδες άλλα που χρειάζονται αγάπη, ζεστασιά και στήριξη. Η Loudminds και το Νόησις συνυπογράφουν τη διοργάνωση του παιδικού Φεστιβάλ, με στόχο την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β.Ελλάδος «ΛΑΜΨΗ». Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, γίνεται πιο έντονη η ανάγκη στήριξης παιδιών που μας έχουν πραγματική ανάγκη.

Το Φεστιβάλ, το αναλυτικό πρόγραμμα του οποίου θα ανακοινωθεί προσεχώς, θα έχει ως επίκεντρο τη διατροφή, την υγεία, τον αθλητισμό και όχι μόνο. Τα παιδιά από τις 11:00 το πρωί μέχρι και τις 19:00 το βράδυ θα μπουν σε έναν κόσμο γεμάτο δημιουργικότητα, παιχνίδι, δράση και ξεγνοιασιά. Θέλουμε και μπορούμε να βάλουμε τα παιδιά να συνδιαλλαγούν μέσα από δημιουργικά εργαστήρια με αντικείμενο τα εικαστικά, την μουσικοκινητική, την ρομποτική, την μαγειρική από διάσημους food bloggers. Όσο για τον αθλητισμό; Ποδόσφαιρο 5Χ5, τοξοβολία, rollers, επιδείξεις bmx, skate αλλά και yoga για παιδιά θα ολοκληρώσουν το παζλ του «1ου Hoppy Festival».

Θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά ερεθίσματα για όλα όσα θα συναντήσουν στη ζωή τους και μπορούμε να τους δείξουμε το δρόμο της αλληλεγγύης μέσα από τη γνώση και την ευρύτερη δραστηριότητα. Ένα σημαντικό κομμάτι του Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του Νόησις με δωρεάν ομιλίες από εγκεκριμένους επιστήμονες. Οι ομιλίες απευθύνονται σε γονείς παιδιών σχολικής ηλικίας και έχουν ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα που τους αφορούν σε σχέση με τον γονικό τους ρόλο. Στόχος του Φεστιβάλ είναι να δημιουργηθεί ένας θεσμός γεμάτος δράσεις, με κίνητρο την αγάπη για τον άλλον άνθρωπο.

Λίγα λόγια για τον σύλλογο «ΛΑΜΨΗ»:

Ο σύλλογος ΛΑΜΨΗ ιδρύθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη (απόφαση 1364/1987 του πρωτοδικείου Θεσσαλονίκη )από γονείς απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα που τα παιδιά τους προσβλήθηκαν από κακοήθες νόσημα και νοσηλεύτηκαν στα παιδο-ογκολογικά τμήματα της Θεσσαλονίκης. Το  έργο της Λάμψης είναι πολυεπίπεδο. Με το θεσμικό της ρόλο κατάφερε να αλλάξει πολλά τα τελευταία χρόνια στη Βόρεια Ελλάδα και ελπίζει να πετύχει ακόμα περισσότερα. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν δυο παιδο-ογκολογικά / αιματολογικά τμήματα στις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ & ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ, όπου νοσηλεύονται καρκινοπαθή παιδιά από όλη τη Β. Ελλάδα. Η «Λάμψη», αξιοποιώντας αντίστοιχες χορηγίες, προέβη στην επέκταση και ριζική ανακατασκευή των τμημάτων, καθώς και στην ανανέωση του εξοπλισμού τους. Τακτικά μέλη του συλλόγου γίνονται μόνο οι γονείς παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες, καθώς επίσης και παιδιά που νόσησαν στο παρελθόν κι έχουν πια ενηλικιωθεί.

www.lampsi.org

Λίγα λόγια για το ΝΟΗΣΙΣ:

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ αποτελεί ένα κοινωφελές, πολιτιστικό, επιμορφωτικό, μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα, που προβάλλει τον τεχνικό πολιτισμό και δημιουργεί για το ευρύ κοινό το κατάλληλο περιβάλλον για την ενημέρωσή του γύρω από τις εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας. Ξεκίνησε την πορεία του το 1978 ως Τεχνικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το 2001 εξελίχθηκε στον σημερινό φορέα ΝΟΗΣΙΣ και υπάγεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Αξίζει να αναφερθεί ότι το ΝΟΗΣΙΣ απέσπασε δύο ύψιστες διεθνείς τιμητικές διακρίσεις, από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Τεχνολογικών Κέντρων και Μουσείων (ECSITE – The European Network of Science Centers and Museums) και από τη σημαντικότερη παγκοσμίως ένωση Επιστημονικών και Τεχνολογικών Κέντρων (ASTC – Association of Science – Technology Centers) για το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων που εφαρμόζει από τον Σεπτέμβριο 2016.

www.noesis.edu.gr

Λίγα λόγια για την Loudminds:

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Loudminds» αποτελεί πολιτιστικό φορέα που ειδικεύεται στην διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων, πολιτιστικών δράσεων και μουσικών συνεδρίων με χρόνιο έργο στην πόλη της Θεσσαλονίκης και πολύ σημαντικά έργα όπως το «Art is hard Festival», το «Kapani Project» και το «MusicShowCase» να κυριαρχούν στις δράσεις της. Μέσα στα 15 χρόνια λειτουργίας της έχει δημιουργήσει έργα σε τρεις πόλεις της χώρας -Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη- και του εξωτερικού -Ισραήλ, Πορτογαλία, Γερμανία. Έχει συνδέσει περισσότερους από 4.000 διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες. Δημιούργησε  συνεργασίες με διεθνείς οργανισμούς, δημόσιες αρχές και ιδιωτικούς φορείς.

Θα μας βρείτε:

www.hoppyfestival.gr

https://www.facebook.com/HoPPyFestival
https://www.instagram.com/hoppy_festival

tiktok.com/@hoppy_festival

hoppyfestival@gmail.com