TOP

Paul Goodman – Μανωλια Κοκολογιαννη Συναυλια οργανικης μουσικης

Η μουσική είναι ένας τρόπος σφαιρικής επικοινωνίας. Υπάρχουν σημεία κάπου μέσα στον ακαθόριστο χώρο μεταξύ του ακροατή και του ερμηνευτή που δημιουργείται μουσική. Ο ακροατής και ο ερμηνευτής αποτελούν μια οντότητα και καθώς χτυπά η πένα ή το δοξάρι μια χορδή, ο ήχος μετουσιώνεται μέσα στον καθένα διαφορετικά. Η εξωτερίκευση αυτής της ουσίας προς τον μουσικό προκαλεί μία αέναη συνομιλία.

Ο Paul Goodman στο σάζι και τη λύρα, με τη συνοδεία της Μανωλίας Κοκολογιάννη στη λύρα παρουσιάζει προσωπικές του συνθέσεις που συνδυάζουν τους ήχους των παλιών τρόπων και οργάνων, εκφέροντας ένα σύγχρονο άκουσμα οργανικής μουσικής.

Ο Paul Goodman είναι ένας σύγχρονος μουσικός και συνθέτης, ερμηνευτής του σαζιού και της Kρητικής λύρας με δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει ασχοληθεί με τις μουσικές παραδόσεις της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Κρήτης, της Τουρκίας και άλλων περιοχών γύρω και πέρα από την Μεσόγειο. Η έρευνα του τον οδήγησε στο ‘Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος’ του Ross Daly, όπου είχε την ευκαιρία να βρεθεί και να μαθητεύσει κοντά σε μεγάλους μουσικούς και δασκάλους. Η εμπειρία του εμπλουτίστηκε μέσα στα χρόνια, από τις διάφορες συνεργασίες με μουσικούς από διαφορετικά περιβάλλοντα και κουλτούρες. Από το 2005 δίνει παραστάσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Ιρλανδία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Σερβία και η Ολλανδία, πολλές φορές ως προσκεκλημένος σολίστας.

Στις συνθέσεις του ο Paul Goodman συνδυάζει στοιχεία επιρροών με τον αυθορμητισμό και την φρεσκάδα ενός ανθρώπου που ακούει κάτι καινούριο σε αυτούς τους διαχρονικούς ήχους. Οι συνθέσεις του έχουν χαρακτηριστεί ως ταυτόχρονο διάλογο ανάμεσα στο παρελθόν, το μέλλον, το θεϊκό, το παροδικό και το αιώνιο.

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά που κυκλοφόρησε το 2015 με τίτλο «Strangely Familiar» έγινε αποδεκτή με πολύ καλές κριτικές. Ο δίσκος αυτός εκθιάστηκε για το ανεπιτήδευτο ύφος του, την πρωτοτυπία των συνθέσεων και την έξυπνη ενορχήστρωση. Ο δεύτερος δίσκος του Paul με τίτλο «Yet» κυκλοφόρησε στις αρχές του 2019.Το «Yet» λαμβάνει επίσης πολύ καλές κριτικές για την πρωτοτυπία των συνθέσεων και την προσεγμένη επεξεργασία ήχου σε κάθε στάδιο της δημιουργίας του.

Η Μανωλία Κοκολογιάννη είναι εικαστικός και μουσικός. Σπούδασε στην Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ασχολείται με τις διάφορες εκφάνσεις της τέχνης όπως το θέατρο, την διδασκαλία, την κατασκευή χρηστικών αντικειμένων και τις εκθέσεις.

Παράλληλα ασχολείται με την μουσική και την κρητική λύρα. Μαθήτευσε κοντά σε σημαντικούς ερμηνευτές και δασκάλους της λύρας όπως ο Ζαχάρης Σπυριδάκης, ο Ιάκωβος Πατεράκης και ο Ηλίας Ανδρεουλάκης. Μέσα από το Μουσικό Εργαστήριο Λαβύρινθος του Ross Daly ήρθε σε επαφή τόσο με άλλες μουσικές παραδόσεις όσο και με σύγχρονους μουσικούς και δασκάλους από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Αμερική, την Ευρώπη, κ.α. Από το 2012 συνεργάζεται με τον μουσικό και συνθέτη Paul Goodman σε διάφορα project δίνοντας συναυλίες στην Αθήνα, στα Χανιά, στο Ηράκλειο, στον Βόλο, στην Πάτρα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Επίσης συμμετέχει στις δισκογραφικές δουλειές «Strangely Familiar» και «Yet» του Paul Goodman.

INFO

Κυριακή 6 Οκτωβρίου ΄19

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο: Ελευθερίου Βενιζέλου 17 & Βασιλέως Κωνσταντίνου

Μαρούσι (5 λεπτά από τον σταθμό ΗΣΑΠ του Αμαρουσίου)

Είσοδος: 7 ευρώ

Ώρα έναρξης 20:30

Τηλέφωνο κρατήσεων 210 6817042