TOP

DEMO OR DIE – DULCINEA COMPANIA

Demo or Die

Taratsa Shows

29 & 30 Μαΐου 2023

21.30’

Secret Rooftop Edition

Η αλήθεια πονάει και ο στόχος είναι να την ανακαλύψουμε στο DEMO or DIE show. Η Show woman, ο Δημοτικός σύμβουλος, η Καλλιτέχνιδα, ο Συγγραφέας, η Influencer, ένας Θεατής και ο Dj συμπλέκονται και συγκρούονται στην προσπάθειά τους να βρουν τη θέση τους σε μια εναλλακτική πραγματικότητα, την πραγματικότητα μιας ζωής, που τη διασχίζουν με τρομαγμένη ακατανοησία.

Βρισκόμαστε σε έναν έρημο τόπο, έναν τόπο κενό, όπου οι άνθρωποι χάνουν την αίσθηση της πραγματικότητας και καταρρέουν συναισθηματικά και κοινωνικά.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος και η Ιnfluencer μας εισάγουν σε έναν νέο, εναλλακτικό τρόπο εκλογών, ο οποίος θα επιφέρει την αλλαγή, ένας σεισμός διακόπτει την εκλογική διαδικασία, η Show woman αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά του show, η Καλλιτέχνιδα παρουσιάζει έναν performative διαλογισμό, η Unesco δεν υπάρχει στ΄αλήθεια, ο διαλογισμός διακόπτεται από τον Συγγραφέα ο οποίος με τη σειρά του διακόπτεται από τον Θεατή και τα πάντα συνεχίζουν να γκρεμίζονται, μέχρι όλα  τα άτομα να συναντηθούν σε μια εναλλακτική πραγματικότητα, πολύ πιο ευχάριστη.

Demonstration σημαίνει επίδειξη, απόδειξη, αλλά και διαμαρτυρία.

Το DEMO or DIE show προκύπτει από τον corporate όρο “demo or die”, που αποτελεί κομμάτι μιας μεθοδολογίας σχεδιασμού και ανάπτυξης λογισμικού, κατά το οποίο είναι επιτακτικό να πραγματοποιείται ένα demo, μία δοκιμή ενός προϊόντος, πριν κυκλοφορήσει, ώστε να αποδεικνύεται αν πραγματικά λειτουργεί.

Λειτουργεί αυτή η πραγματικότητα για εμάς που τη ζούμε;

Ποια είναι η αλήθεια;

Τι μας κρύβουν;

Το κείμενο δημιουργήθηκε από το σύνολο της ομάδας, με έμπνευση από το διήγημα του Θέμη Πάνου «Παραθερισταί με ελαφρά αισθήματα καλοκαιρινά», έχοντας ως βάση την έρευνα γύρω από την έννοια της αλήθειας και την επικαιρότητα.

Σκηνοθεσία: Άννα-Μαρία Ιακώβου

Παίζουν: Σοφία Αποστολίδου, Άννα-Μαρία Ιακώβου, Αλέξανδρος Καλτζίδης, Μαργαρίτα Κούτοβα, Περικλής Σταύρου, Κώστας Χατζηγεωργίου

Και ο DJ Twenty six

Χορογραφίες: Σοφία Αποστολίδου

Βοηθός ομάδας: Στέφανος Καλτζίδης

Φωτογραφίες: Χρύσα Γούτου, Κώστας Χατζηγεωργίου, Σάκης Γιούμπασης

Η μουσική και ενδυματολογική επιμέλεια διαμορφώθηκαν μέσα από τη συνεργασία των μελών της ομάδας.

Ευγενικός χορηγός: Iritzyan Dance School

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Pikap  για τη στήριξη και την Φανή Καλογήρου Βαλτή για την πολύτιμη παρουσία και βοήθεια.

Διάρκεια: 60’ │ Εισιτήρια: Taratsa Shows | Demo or Die | Εισιτήρια online! | Viva.gr │Κλείνετε το εισιτήριό σας μέσω Viva και λαμβάνετε μέσω mail τις πληροφορίες για την τοποθεσία| Περιορισμένος αριθμός θέσεων │

Σύντομο βιογραφικό καλλιτεχνικής ομάδας Dulcinea

Η Dulcinea Compania είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, που ιδρύθηκε το 2021 από τους Άννα-Μαρία Ιακώβου και Κώστα Χατζηγεωργίου, με σκοπό την οργάνωση και εκτέλεση καλλιτεχνικών δράσεων και τη δημιουργία ερευνητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Η ομάδα, από το 2018 σε διαφορετικά πλαίσια συνεργασιών, εργάζεται διερευνώντας την σύμπλεξη των τεχνών, με στόχο την επαναφορά της τέχνης στο επίκεντρο της πολιτιστικής και πνευματικής δραστηριότητας, χρησιμοποιώντας το θέατρο ως εκπαιδευτικό εργαλείο σε μία διαδικασία δια βίου μάθησης των ενεργών κοινωνικών υποκειμένων. Κοινή έμπνευση των μελών της ομάδας αποτελεί η προώθηση της δυναμικής των εναλλακτικών χώρων στο θεατρικό γίγνεσθαι, και συνεπώς η αναζωογόνηση της σχέσης σκηνής και πλατείας.

Το 2022 παρουσίασε τη θεατρική performance Παραθεριστές (με αφορμή το διήγημα του Θέμη Πάνου, Παραθερισταί με ελαφρά αισθήματα καλοκαιρινά), στον χώρο “To Kato” του Pikap και επιχορηγήθηκε από το ΥΠΠΟΑ για την παράσταση Η πολιτεία Ψηλά (βασισμένη στην Eroica και Στου Χατζηφράγκου, του Κοσμά Πολίτη). Τη σεζόν 2022-2023 παρουσιάζει σε σχολεία την παιδική παράσταση Το ταξίδι μιας ψείρας-Αυτό που δεν βλέπω (διασκευή του Ισπανικού μυθιστορήματος, Vida de un piojo Lliamado Matias, του Fernando Aramburu). Το 2023 ξεκίνησε τη συνεργασία της με τις εκδόσεις Μεταίχμιο για τη δημιουργία πρωτότυπων θεατροπαιδαγωγικών προγραμμάτων, βασισμένων σε λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά και συμμετείχε στη Biennale Θεσσαλονίκης στην performance ‘#thehead | On becoming an animal  του Πάνου Σκλαβενίτη.