TOP

ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ

‘Ομορφα ,καλοκαιριν,α μπαλκόνια


Αυτή η εποχή του χρόνου που διανύουμε, είναι η καταλληλότερη για να σκεφτούμε και να δημιουργήσουμε όμορφα μπαλκόνια για τις χαλαρές, καλοκαιρινές μας νύχτες.
Το μπαλκόνι μας, μπορεί να μας χαρίσει πολύ όμορφες στιγμές και να αποτελέσει τον κεντρικό χώρο χαλάρωσης μας.
Θα το απολαύσουμε σίγουρα μόνοι μας, χρησιμοποιώντας το ως επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον, ή ρεμβάζοντας χαλαρά, τα ήσυχα και ξάστερα βράδια. Επίσης μόνοι ή με ένα αγαπημένο πρόσωπο, συζητώντας ενώ πίνουμε ένα δροσιστικό κοκτέιλ. Θα το απολαύσουμε παρέα με τον αγαπημένο ή τους αγαπημένους τετράποδους φίλους μας. Ή πάλι πίνοντας μια δροσερή σπιτική λεμονάδα με καλή παρέα.
Πολλές οι δραστηριότητες που μπορούμε να φιλοξενήσουμε τις καλοκαιρινές μας μέρες και νύχτες, ωστόσο αν ο χώρος του μπαλκονιού μας είναι και όμορφα διακοσμημένος, θα μας προσφέρει πολλές περισσότερες στιγμές χαλάρωσης, ηρεμίας και θετικής ενέργειας.
Είστε έτοιμοι να σηκώσουμε τα μανίκια ψηλά και να πιάσουμε δουλειά?

Φρεσκάρισμα χρώματος τοίχων και κάγκελων.

Πάντα μια ανανέωση σπιτιού, ξεκινάει από το βάψιμο των τοίχων. Οι τοίχοι στο μπαλκόνι μας, καθότι είναι εκτεθειμένοι στις εξωτερικές συνθήκες χρειάζονται πιο συχνά ένα φρεσκάρισμα. Το ίδιο ισχύει και για τα κάγκελα, όμως αυτά, τα βάφουμε επιπλέον και για προστασία από φθορές. 
Φυσικά πρέπει να έχουμε πάντα υπόψιν μας το χρώμα που έχει ολόκληρη η πολυκατοικία, γιατί το μπαλκόνι μας αποτελεί μέρος ενός συνόλου. 

-Επίστρωση πατώματος.

Είναι προαιρετικό φυσικά, αλλά αν στρώσουμε στο πάτωμα του μπαλκονιού μας ξύλινες πλάκες ή πλάκες γρασιδιού, θα φανεί ακόμα περισσότερο σαν πραγματικός κήπος!!

-Επιλογή επίπλων.

Και αφού τακτοποιήσαμε τον περιβάλλοντα χώρο, είναι καιρός να περάσουμε στα έπιπλα του μπαλκονιού μας. Τραπέζι, καρέκλες, σκαμπώ, βοηθητικά τραπεζάκια, καρέκλες/πολυθρόνες, κρεμαστές καρέκλες, κλπ.
Αν έχουμε μικρούλικο μπαλκόνι, ένα μικρό χαριτωμένο μεταλλικό τραπεζάκι με δύο καρέκλες και σκαμπώ είναι ό, τι πρέπει!
Αν ο χώρος μας είναι αρκετά άνετος, μπορούμε να ”παίξουμε” με πολλά πράγματα. Είναι ωραίο να συνδυάσουμε διαφορετικά μεταξύ τους, τραπεζάκι και καρέκλες, να προσθέσουμε και κάποιο βοηθητικό τραπεζάκι, να τοποθετήσουμε μία πιο μεγάλη και άνετη καρέκλα σε μια άκρη, μία αιώρα, και γιατί όχι, να κρεμάσουμε ακόμα και μία καρέκλα/φωλιά από το ταβάνι μας!

-Διακόσμηση τοίχου.

Ω μα φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να διακοσμήσουμε κάποιον κεντρικό τοίχο. 
Μιας και είμαστε σε χώρο εξωτερικό, θα το επωφεληθούμε στο έπακρο δημιουργώντας μια όμορφη σύνθεση με φυτά.

-Μαξιλάρια, Ριχτάρια, Κουβερλί, Πατάκια.

Εντάξει, διαλέξαμε έπιπλα, αλλά θα πρέπει και να τα εμπλουτίσουμε κιόλας! Μαξιλάρια, ριχτάρια για να ακουμπάμε στα μαλακά, κάποιο κουβερλί για να ρίξουμε επάνω μας, αν βγάλει λίγο αεράκι, κάνα δύο – τρία πατάκια (για μεγάλο μπαλκόνι) ή και ένα, (για μικρό), ώστε να γίνει πιο ενδιαφέρον το πάτωμα, είναι πολύ καλές λύσεις για να δημιουργήσουμε όμορφους χώρους.

– Φωτάκια, Καλαμιές, Σκίαστρα.

Πολλοί από μας θέλουμε να κρατήσουμε την ιδιωτικότητά μας, οπότε μια εξαιρετική λύση είναι να περιβάλλουμε με καλαμιές τα κάγκελα του μπαλκονιού μας. Στα συν είναι και η αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε κάποιο καλοκαιρινό beach bar. 
Τα φωτάκια σε σειρές προσδίδουν μια χαρούμενη, γιορτινή, χαλαρωτική και ατμοσφαιρική πινελιά. 
Με τον όρο σκι σκίαστρα, αναφέρομαι σε οτιδήποτε μπορεί μας προστατέψει από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο, αλλά συνάμα να συμβάλει και αυτό με την σειρά του, ως διακοσμητικό στοιχείο στον χώρο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποια είδη κουρτινών, στοράκια απο καλάμια, πανιά, κ.ο.κ.

– Διάφορα μικρά  διακοσμητικά αντικείμενα.

Για το τέλος έχουμε αφήσει να τοποθετήσουμε μερικά μικρά διακοσμητικά αντικείμενα, όπως κάποια καδράκια στον τοίχο, ρεσώ, κεράκια, φαναράκια, κάποια γιρλάντα, και ό, τι άλλο φανταστούμε!

Έτσι λοιπόν, έχουμε ολοκληρώσει την διακόσμηση του μπαλκονιού μας και είμαστε έτοιμοι να το χαρούμε σε κάθε στιγμή της ημέρας!

Σύνταξη:Μαγδαληνή Χαρίση

Η Μαγδαληνή Χαρίση γεννήθηκε και κατοικεί στην Θεσσαλονίκη.

Έχοντας ήδη ένα πτυχίο στο τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ., θέλησε να αλλάξει τομέα, ακολουθώντας μία μεγάλη αγάπη, την Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων.

Έτσι, αυτή τη στιγμή, έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το πρώτο έτος σπουδών, του τμήματος “Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση και Σχεδιασμός Αντικειμένων”, του Δ.Ι.Ε.Κ. Νεάπολης.

Ωστόσο, στο παρελθόν, έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια και μαθήματα που αφορούν στην Εσωτερική Διακόσμηση, στην Διαμόρφωση και Διακόσμηση Βιτρίνας και στο Visual Merchandising. 

Ήταν επίσης ενεργό μέλος της ομάδας styling του ηλεκτρονικού περιοδικού μόδας “Fashion Project”, αρθρογραφώντας και δημιουργώντας στυλιστικά projects.

Τέλος, από το 2011 μέχρι και το 2018, οργάνωνε concept με φωτογραφήσεις styling.