TOP

ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ ΑΕΡΑΣ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

Αγαπάμε την θάλασσα και το δείχνουμε!
Είναι γεγονός ότι στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει να περνάνε τα καλοκαίρια τους στην θάλασσα. Ειδικά σε μια χώρα όπως η δική μας, με τις απείρου κάλλους θάλασσες και αμμουδιές, είναι δύσκολο να επιλέξεις κάτι άλλο. 🙂 
Έτσι λοιπόν, το καλοκαίρι, μας αρέσει να φέρνουμε νότες θαλασσινές στην διακόσμηση του σπιτιού μας. 
Φυσικά δεν έχουμε όλοι μία παραθαλάσσια εξοχική κατοικία, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει καθόλου!! 🙂 
Με λίγα αντικείμενα μπορούμε να δώσουμε ακριβώς αυτήν την τόσο δροσερή νότα, ακόμα και στο εντός πόλεως σπίτι μας.
Πάμε λοιπόν να τα δούμε. 

-Χρωματική παλέτα:

Τα χρώματα των αντικειμένων που θα επιλέξουμε παίζουν ανάμεσα σε λευκό, της άμμου, διάφορους τόνους του aqua και αποχρώσεις του ξύλου, ειδικά με προτίμηση στο πεπαλαιωμένο ύφος.

-Γυάλινα βάζα:

Το γυαλί φτιάχνετε από την άμμο. Οπότε υπάρχει μία ειλικρινής σύνδεση των γυάλινων αντικειμένων με το παραθαλάσσιο στυλ. 
Τα βάζα, μικρά και μεγάλα, είναι ”must have” για το ύφος που θέλουμε να δώσουμε στον χώρο. 
Τα προτιμούμε σε αποχρώσεις του aqua, για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στον χώρο! 

-Λευκά κεριά και ξύλινα κηροπήγια:

Τα κλασσικά λευκά κεριά μπορούν να τοποθετηθούν είτε μόνα τους σε κάποιο διακοσμητικό δίσκο (παρέα με λίγη άμμο και κανένα κοχύλι), είτε μέσα στα γυάλινα βάζα που είδαμε παραπάνω, είτε και επάνω σε κηροπήγια από ξύλο με πεπαλαιωμένη όψη. 

-Φαναράκια:

Μια πηγή διακριτικού φωτός, το βράδυ  ή μία αίσθηση αναμονής για τις χαλαρές καλοκαιρινές μας νύχτες, το πρωί. Τα φαναράκια έχουν την ιδιότητα να δημιουργούν ατμοσφαιρικές καταστάσεις απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ. 

-Μικρά φυτά ή αποξηραμένα κλωναράκια:

Διακοσμούν βάζα, φαναράκια και γωνιές. Φέρνουν στο εσωτερικό, νότες της μητέρας φύσης και ”δένουν” το σκηνικό! 

-Χαλάκια από ψάθα:

Η ψάθα από πολύ παλιά χρησιμοποιούνταν για να ξαπλώνουν οι λουόμενοι στην παραλία. Είναι φυσικό υλικό, ανοιχτόχρωμο, έχει και μία χαρακτηριστική μυρωδιά απ’ το φυτό που φτιάχνετε και… είναι απλά το πλέον κατάλληλο υλικό σε χαλάκια για αυτό το στυλ! 

-Κοχύλια:

Τα κοχύλια είναι το νούμερο 1 ”must” καλοκαιρινής διακόσμησης. 
Μπορούμε να τα τοποθετήσουμε στα βάζα μας, στα φαναράκια, σε δίσκους, κοντά στα κεριά μας και σε κάθε άλλο μέρος που μπορούμε να φανταστούμε! 
Ωστόσο, ακριβώς επειδή έχουν πολύ ζήτηση, θα πρέπει να έχουμε στον νου μας να επιλέγουμε κοχύλια που έχουμε μαζέψει εμείς οι ίδιοι απ’ την παραλία, ή που να μην είναι αληθινά. Γιατί σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να διακοσμήσουμε το σπίτι μας με κοχύλια που θα έχουν σκοτωθεί τα ζωάκια-ένοικοι τους για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Κρεμαστά διακοσμητικά:

Υπάρχουν και στο εμπόριο φυσικά, αλλά αν πιάνουν τα χέρια σας, μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας εύκολα!
Χρησιμοποιήστε υλικά όπως μικρά ξυλάκια, κοχυλάκια και μικρά βότσαλα, τα οποία μπορείτε να βρείτε στην παραλία, ξεβρασμένα απ’ την θάλασσα. Συνδέστε τα όλα μεταξύ τους με σπάγκο και είστε έτοιμοι!! 

-Μικροσυνθέσεις:

Με όλα τα παραπάνω αντικείμενα, μπορούμε να δημιουργήσουμε πανέμορφες συνθέσεις τόσο σε κεντρικά, όσο και σε μη κεντρικά σημεία του σπιτιού μας. Έτσι λοιπόν, αυτές οι μικρές διακοσμητικές συνθέσεις, εδώ και εκεί, αλλάζουν το στυλ του χώρου ακόμα και αν τα βασικά μας έπιπλα είναι εντελώς διαφορετικά από το παραθαλάσσιο ύφος.

Τώρα λοιπόν, με όσα είδαμε παραπάνω, είμαστε σίγουροι πως το σπίτι μας στην πόλη, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μια εξοχική παραθαλάσσια κατοικία!!

Σύνταξη:Μαγδαληνή Χαρίση

Η Μαγδαληνή Χαρίση γεννήθηκε και κατοικεί στην Θεσσαλονίκη.

Έχοντας ήδη ένα πτυχίο στο τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ., θέλησε να αλλάξει τομέα, ακολουθώντας μία μεγάλη αγάπη, την Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων.

Έτσι, αυτή τη στιγμή, έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το πρώτο έτος σπουδών, του τμήματος “Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση και Σχεδιασμός Αντικειμένων”, του Δ.Ι.Ε.Κ. Νεάπολης.

Ωστόσο, στο παρελθόν, έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια και μαθήματα που αφορούν στην Εσωτερική Διακόσμηση, στην Διαμόρφωση και Διακόσμηση Βιτρίνας και στο Visual Merchandising. 

Ήταν επίσης ενεργό μέλος της ομάδας styling του ηλεκτρονικού περιοδικού μόδας “Fashion Project”, αρθρογραφώντας και δημιουργώντας στυλιστικά projects.

Τέλος, από το 2011 μέχρι και το 2018, οργάνωνε concept με φωτογραφήσεις styling.