TOP

ΠΑΡΑΛΙΑ SOS

Το καλοκαίρι θεωρείται από τους περισσότερους η ομορφότερη εποχή του χρόνου. Είναι η περίοδος που όλα φαίνονται ευκολότερα. Η δουλειά, το πρωινό ξύπνημα, τα προβλήματα.

 Όλα εκτός από ένα: η εμφάνιση στην παραλία! Συνειδητοποιείς ότι πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος από τότε που υποσχέθηκες στον εαυτό σου ότι «το επόμενο καλοκαίρι θα είμαι 10 κιλά λιγότερα». Κάτι όμως πήγε λάθος τελικά. Λίγο οι καινούριες συνταγές που ήθελες να δοκιμάσεις να φτιάξεις (και να φας), λίγο τα γλυκά της γιαγιάς, λίγο οι γάμοι και τα τραπέζια που τίμησες δεόντως, δεν σε άφησαν να πετύχεις το στόχο σου. Κι όχι μόνο δεν έχασες τα κιλά που ήθελες, αλλά η ζυγαριά δείχνει συν 5 κιλά από πέρσι! Δοκιμάζεις κι ένα μαγιό που πήρες στο τέλος του περσινού καλοκαιριού ένα νούμερο μικρότερο, με την προοπτική να το βάλεις φέτος που θα είσαι στα ιδανικά κιλά κι αισθάνεσαι ότι θα σου κόψει την κυκλοφορία του αίματος! Και τώρα; Μία είναι η λύση: φουσκωτή πισίνα στο μπαλκόνι! Να μη σε δει κανείς! Ωραιότατα! Ή μήπως όχι;

 Μάλλον όχι. Κορίτσια κι αγόρια αποδεχτείτε το σώμα σας! Σίγουρα η έκθεση στην παραλία είναι μια δύσκολη υπόθεση, είτε έχουμε παραπάνω κιλά είτε όχι. Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να εμφανιστούν με μαγιό μπροστά σε τόσους πολλούς ανθρώπους.  Όπως και να έχει όμως, εφόσον με τον καλοκαιρινό καύσωνα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην παραλία, διασκέδασε το! Μπορεί να μην κατάφερες να χάσεις ως τώρα τα κιλά που επιθυμούσες, ωστόσο ποτέ δεν είναι αργά. Ξεκίνα τώρα διατροφή! Όσο βλέπεις τα κιλά να πέφτουν, τόσο η αυτοπεποίθηση σου θα ανεβαίνει και θα αισθάνεσαι πιο άνετα στην παραλία. Μην ξεχνάς επίσης ότι κανένα σώμα δεν είναι τέλειο κι ότι δεν είσαι μόνος σου. Δεν αισθάνεσαι μόνο εσύ έτσι.  Όποιον και να ρωτήσεις, ακόμα κι ένα καταξιωμένο  μοντέλο, θα σου πει ότι εντοπίζει ψεγάδια στο σώμα του για τα οποία νιώθει άβολα. Ψεγάδια τα οποία δεν βλέπει κανείς άλλος φυσικά. Κοίταξε γύρω σου στην παραλία! Θα δεις όλων των ειδών τους σωματότυπους. Θα δεις αδύνατες γυναίκες ή άνδρες να νιώθουν άβολα με το σώμα τους, ενώ αντίθετα ανθρώπους με περισσότερα κιλά να αισθάνονται πολύ καλά. Δεν έχει να κάνει λοιπόν πάντα με τα κιλά, αλλά με το πώς νιώθεις μέσα σου.

 Σε ποια κατηγορία προτιμάς να ανήκεις; Αγάπησε το σώμα σου! Όποιον σωματότυπο και να έχεις αποδέξου τον! Αποδέξου τον εαυτό σου όπως είναι, νιώσε όμορφα. Μην ξεχνάς ότι ακόμα και ατέλειες να έχεις, ο τρόπος που θα τις αντιληφθούν οι υπόλοιποι εξαρτάται από εσένα. Αν λοιπόν εσύ τις έχεις αποδεχτεί και νιώθεις άνετα με αυτές, πίστεψε με αυτό εκπέμπεται και στους υπόλοιπους. Μην αναλώνεσαι σε δευτερευούσης σημασίας θέματα και χάνεις την ουσία της παραλίας. Είναι ένα μέρος, στο οποίο πας για να δροσιστείς και να περάσεις καλά με τους φίλους σου κι όχι ένα μέρος επίδειξης αναλογιών.

 Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι σου να βελτιώσεις τον εαυτό σου. Κάντο όμως για σένα. Φρόντισε το σώμα σου! Είτε είσαι αδύνατος, είτε με παραπάνω κιλά φέρσου το όπως του αξίζει. Φάε σωστά, πιες πολύ νερό, διάλεξε ένα μαγιό που να σε κολακεύει και η παραλία σε περιμένει. Δε χρειάζεται να έχεις τις τέλειες αναλογίες για να πας.

 Η παραλία δεν κάνει διακρίσεις! Είναι εκεί για όλους  μας!  

Σύνταξη:Ελένη Καλαϊτζή

Ποια είναι η Ελένη

Ήρθε λοιπόν η ώρα να γνωριστούμε! Είμαι η Ελένη, 26 χρονών και κατάγομαι από το Λαγκαδά/Θεσσαλονίκης. Είμαι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας ΑΠΘ και φέτος ολοκληρώνω το Μεταπτυχιακό μου στην Εφαρμοσμένη Ψυχολογία με κατεύθυνση Κλινική Νευροψυχολογία. Αγαπώ πολύ τα βιβλία και το γράψιμο. Η θεματολογία της στήλης αφορά τον τομέα της Ψυχολογίας, έχω διάφορες ιδέες και είμαι ανοιχτή και σε ιδέες δικές σας, σε θέματα που θα σας ενδιέφερε να διαβάσετε