TOP

Σεπτεμβρης: μηνας με αρωμα Ανατολης

Το θέμα μας γι’ αυτήν την εβδομάδα είναι ο μήνας Σεπτέμβρης. Ένας μήνας που συνθέτει πολλά και διαφορετικά συναισθήματα και περικλείεται από μια δόση μυστηρίου για το τι θα φέρει μαζί του. Σαν τα ανατολίτικα αρώματα! Τι είναι όμως τελικά ο Σεπτέμβρης; Είναι το τέλος του καλοκαιριού που συνοδεύεται από μια αίσθηση μελαγχολίας; Είναι ένας ανακουφιστικός μήνας καθώς οι καύσωνες, οι καλοκαιρινές έξοδοι, τα μπάνια στη θάλασσα κι όλες οι μέχρι πρότινος ελκυστικές δραστηριότητες αρχίζουν και κουράζουν, επομένως ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που βάζει ένα τέλος σε όλα αυτά; Είναι ένας μήνας κατά τον οποίο τίθενται νέοι στόχοι και γίνονται καινούριες αρχές για κάποιους τομείς της ζωής μας (κάτι σαν τον Ιανουάριο δηλαδή); Ε, λοιπόν είναι όλα αυτά μαζί! Εμείς θα εστιάσουμε στα αισιόδοξα «συστατικά» αυτού του μήνα ώστε να τον αγκαλιάσουμε όπως του αξίζει.

  • Καύσωνας τέλος!

Ναι έφτασε η στιγμή να βγεις έξω και να μην θέλεις σε 5 λεπτά να μπεις κάτω από το ντουζ! Έφτασε η στιγμή που μπορείς να επιβιώσεις χωρίς κλιματιστικό ή ανεμιστήρα! Η στιγμή που το βράδυ κοιμάσαι με ανοιχτό παράθυρο και νιώθεις ένα γλυκό, δροσερό αεράκι! Νομίζω ότι δε χρειάζονται περαιτέρω λεπτομέρειες…

  • Γεμάτες μπαταρίες!

Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που ακολουθεί την καλοκαιρινή άδεια, επομένως είτε κάναμε κάποια εξόρμηση, είτε μείναμε στην πόλη, το σίγουρο είναι ότι μια δόση ξεκούρασης την πήραμε! Επομένως, οι μπαταρίες είναι γεμάτες κι έτοιμες να ανταπεξέλθουν σε νέες εμπειρίες!

  • Η πόλη γεμίζει ζωή!

«Άδεια η πόλη πού πήγαν όλοι»… Ο στίχος που αντιπροσώπευε την κατάσταση της πόλης τους δύο προηγούμενους μήνες. Ήρθε όμως ο Σεπτέμβρης για να βάλει μια τάξη! Η ζωή της πόλης επανέρχεται και φέρνει μαζί της τους τελευταίους εναπομείναντες του καλοκαιριού. Αυτό σημαίνει ότι οι δραστηριότητες της πόλης που ήταν σε υπολειτουργία το καλοκαίρι είναι έτοιμες να προσφέρουν ευχαρίστηση σε όλους. Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογράφος, νυχτερινή ζωή κι ό,τι άλλο επιθυμεί ο καθένας μας!

  • Νέα πλάνα, νέοι στόχοι, νέα αρχή

Δεν ξέρω αν είναι μόνο δική μου αίσθηση, αλλά θεωρώ ότι ο Σεπτέμβρης είναι κάτι σαν «νέα χρονιά». Ίσως να έχει μείνει το συναίσθημα αυτό εξαιτίας της έναρξης της σχολικής χρονιάς, ωστόσο είναι ένας μήνας ο οποίος είναι κατάλληλος για να κάνεις μια ανασκόπηση της προηγούμενης «σεζόν», να θέσεις καινούριους στόχους σε όλους τους τομείς της ζωής σου και να νιώσεις ευεξία με αυτό το νέο ξεκίνημα!

Όπως βλέπετε λοιπόν, ο Σεπτέμβρης έχει θετικά σημεία, τα οποία μπορούν να αλλάξουν τελείως την οπτική κάποιου γι’ αυτήν την περίοδο που ονομάζεται «τέλος καλοκαιριού». Ας προσπαθήσουμε να υιοθετήσουμε την ιδέα ότι δεν υπάρχουν καλοί και κακοί μήνες, καλές και κακές εποχές. Όλες έχουν κάτι να μας προσφέρουν και κάτι να μας μάθουν. Άλλωστε αυτή η εναλλαγή, με ό,τι συνεπάγεται, δεν είναι που κάνει τα χρόνια της ζωής μας πιο ενδιαφέροντα; Επομένως, φθινόπωρο καλώς ήρθες!

Σύνταξη:Ελένη Καλαϊτζή

Ποια είναι η Ελένη

Ήρθε λοιπόν η ώρα να γνωριστούμε! Είμαι η Ελένη, 26 χρονών και κατάγομαι από το Λαγκαδά/Θεσσαλονίκης. Είμαι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας ΑΠΘ και φέτος ολοκληρώνω το Μεταπτυχιακό μου στην Εφαρμοσμένη Ψυχολογία με κατεύθυνση Κλινική Νευροψυχολογία. Αγαπώ πολύ τα βιβλία και το γράψιμο. Η θεματολογία της στήλης αφορά τον τομέα της Ψυχολογίας, έχω διάφορες ιδέες και είμαι ανοιχτή και σε ιδέες δικές σας, σε θέματα που θα σας ενδιέφερε να διαβάσετε